AdamB, jedziesz w piątek na ślask :?:
[O2] W środe I przegląd,przebieg 21.300 co im nakazać sprawd
Zwiń
X
-
Re: W środe I przegląd,przebieg 21.300 co im nakazać sprawd
Zamieszczone przez Andi ŁódźJak ktoś ma doświadczenie to proszę o pomocna dłoń.
[ Dodano: Pon 28 Gru, 09 22:00 ]
Kup sobie olej....- taniej Ci wyjdzie. Wejdzie Ci np. 3,8 litra.....a jak w ASO bedziesz kupował to Cie zgola za 4,5 litra
Komentarz
-
-
Macie racje, miałem wcześniej Fabie 1,9 SDI i zawsze na przeglaadzie wchodziło 4,5l a jak przestałem jeździć do ASO to nigdy mi 4 l nie weszło zawsze zostało. Niedosyć im kasy za przegląd to na materiale jeszcze rabią. Ano zobaczymy.Srebrna O2 1,9 BXE Elegance
----------------------------------
Było: 114 KM - 277 nm
Jest: 142 KM - 329 nm by Rogalotti
Komentarz
-
-
5w30 Castrola Edge lub Mobila 1 lub Motula wg normy 507.00/504.00
np.:
A może taki http://www.allegro.pl/item845540913_...01_507_00.html
Do wyboru , do koloruOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
AdamB, czy castrol EDGE to jest uniwersalny czy to ma byc wersja do turbodiesla ?
kupiłem taki do VW Turan 2.0 TDI ( sluzbowy ) i dolewam a tam stoi ze jest uniwersalny . Czy tak jest naprawdę ?Srebrna O2 1,9 BXE Elegance
Komentarz
-
-
Andi Łódź, a najlepiej to sobie przejdz na wymiane oleju co 15 tys. wtedy zalej castrola 5 w 40
[ Dodano: Pon 28 Gru, 09 22:22 ]
http://www.allegro.pl/item861371202_..._5l_tanio.html tu masz oliwke
Filtry tez kupisz taniej np. w Intercarsie....
Komentarz
-
-
Dzieki za porady ale muszę niestety na środę wszystko mieć . Olej pewno w Macro lub selgross sie zakupi a filtry to sklep w Łodzi na Przybyszewskiego pewnie. Wielkie dzieki wiem że zawsze można na was liczyć. Pozdrawiam.Srebrna O2 1,9 BXE Elegance
Komentarz
-
-
Jakie tam Filtry wchodza ? powietrza ,oleju i ew. kabinowy . Niech w ASO wymienia wrzucimy w koszty. AdamB dzięki za zaangazowanie w sprawe może sie kiedyś spikniemy to pogadamy przy..... o olejachSrebrna O2 1,9 BXE Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andi ŁódźJakie tam Filtry wchodza ? powietrza ,oleju i ew. kabinowy
Zamieszczone przez Andi ŁódźAdamB dzięki za zaangazowanie w sprawe może sie kiedyś spikniemy to pogadamy przy..... o olejachOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Jak wszystko gra i buczy to nic nie każ. Lepiej sprawdź zgodnie z rozpiską, czy wszystko co mieli zrobić, zrobili. Ja zawsze na przeglądach nawijam pierdoły:
np. że hamulce coś szurają, ocierają (żeby mieć pewność, ze w ogóle zajrzą i przynajmniej oczyszcza i sprawdzą grubość okładzin)
np. że wydaje mi się, że coś pali nietęgo, albo, że mułowaty jest (żeby sprawdzili kompem)
np. że coś stuka w zawieszeniu (niech popatrzą)
i takie tam inne. Jak nic im się nie powie, to wydaje mi się, że przegląd kończy się tuż po wjeździe na podnośnik.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Andi Łódź, ja kupowałem już kilka razy olej Mobil 1 do mojego benzyniaka u tego gościa:
To jest jakaś aukcja oleju do diesli, w Macro jest bardzo drogo też kiedyś u nich kupowałem.
Gość jest niedaleko za Ikea w kierunku Pabianic przy stacji lpg po prawej stronie. Zadzwoń zapytaj. Pisze, że ma świeże (tak też jest na opakowaniu) - mam nadzieję, że orginały.
A ty masz w swoim wozie ten filtr cząstek stałych ?, może taki super olej nie jest potrzebny ? Czy to uzależnione jest od okresów między przeglądowych 15k i 30k ?
Jak to jest z tą wymianą ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBTo nie jest przegląd tylko serwis olejowy lub inaczej wymiana oleju. W skład wchodzi Olej+filtr oleju+robocizna.
W takim razie kiedy będę miał do czynienia z pierwszym przeglądem i jakiego rzędu są to koszty?
Wdzięczny byłbym za oświecenie, jak to jest z tymi przeglądami i wyciskaniem klienta przez ASO--
Mariusz
Komentarz
-
Komentarz